Brouwerij De Prael den haag
Sinds april 2018 is De Prael Den Haag aan het Esperantoplein gevestigd. Net als alle andere vestigingen heeft De Prael Den Haag dezelfde missie: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk helpen.
Elke dag doen onze medewerkers hun best om onze gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Behalve dat men bij ons heerlijk kan eten en drinken, brouwen wij hier ook onze eigen bieren. Onze uitblinker is natuurlijk De Haegsche Prael, die sinds 2020 gebrouwen wordt.
We moedigen onze medewerkers aan om hun creativiteit los te laten waardoor we elke week weer verrassende gerechten en bieren kunnen serveren op een locatie waar een warme sfeer heerst. Geen dag is hetzelfde bij De Prael Den Haag en dat maakt onze locatie zo uniek.
Stichting Villa Bijzonder
Stichting Villa Bijzonder is het opleidingsbedrijf dat voort is gekomen uit de passie om mensen op te leiden in de horeca en te begeleiden naar een stap verder op de participatieladder. D.m.v een (groeps)stage helpen we kwetsbare jongeren om hun talenten te ontwikkelen en om te gaan met hun valkuilen, zodat ze “gewoon” mee kunnen doen in de maatschappij.
Wij geven mensen een steuntje in de rug en vinden het niet bijzonder dat er bij ons plaats is voor iedereen. Wij vinden dat inclusiviteit de nieuwe norm is en daarmee zijn we graag een voorbeeld voor de gehele arbeidsmarkt.
Villa Bijzonder is gevestigd in Villa Ockenburgh op het prachtige gelijknamige landgoed. In nauwe samenwerking met Villa Ockenburgh kunnen we verschillende particuliere en zakelijke evenementen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een vergadering, een netwerkborrel, een lunch, of een workshop. Een (buiten)plaats voor iedereen!
the Upside café
The UPSIDE café is een lunchcafé waar alle gerechten iedere dag vers bereid worden in eigen keuken. Onze medewerkers zijn met mensen met een verstandelijke beperking. Zij bereiden vol zorg de gerechten in de keuken en stralen in de bediening.
Doordat onze medewerkers ‘gewoon meedoen’ en we ze helpen waar nodig, ontwikkelen ze zich in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zij worden gewaardeerd in de zaak door de gasten en daardoor groeit ook het zelfvertrouwen. We leren onze medewerkers ook zelfstandig van en naar werk te reizen en zelfstandig een boodschap te doen.
Ze zijn hierdoor nog zichtbaarder in de maatschappij. Dit heeft als meerwaarde dat ‘de maatschappij’ toleranter en begripvoller wordt naar mensen met een beperking en ze hopelijk ook meer kansen geeft om onderdeel te kunnen zijn van de maatschappij.