Copiatek
Copiatek is een innovatieve sociale onderneming die zich inzet voor het creëren van duurzaam werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
De missie van Copiatek is tweeledig: het bevorderen van milieubewustzijn door afgeschreven ICT-apparatuur op te halen, te refurbishen en opnieuw in de markt te brengen, en tegelijkertijd het ondersteunen van maatschappelijke organisaties en mensen met een beperkt budget door hen toegang te bieden tot betaalbare technologie.
Het hart van Copiatek’s activiteiten ligt in het hergebruik van afgeschreven ICT-apparatuur. Dit omvat een breed scala aan elektronische apparaten, zoals computers, laptops, tablets, smartphones en randapparatuur. Deze apparatuur wordt vaak door bedrijven afgeschreven vanwege upgrades, defecten of simpelweg omdat ze niet meer aan de eisen voldoen. In plaats van deze apparaten te laten eindigen op stortplaatsen of te worden gerecycled, haalt Copiatek ze kosteloos op bij bedrijven en organisaties.
Eenmaal verzameld, ondergaat de apparatuur een grondig refurbishmentproces. Dit omvat het testen, repareren en upgraden van hardwarecomponenten, het installeren van bijgewerkte software en het uitvoeren van strenge kwaliteitscontroles. Het uiteindelijke doel is om deze apparatuur weer in een optimale staat te brengen, zodat ze functioneel zijn en voldoen aan de eisen van de moderne gebruiker.
Juni Lekkernijen
Juni Lekkernijen is een duurzame en sociale catering onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen, opzetten en exploiteren van horeca en catering activiteiten op locatie.
Vanuit onze sterke visie voor het verzorgen van duurzaam en verantwoord voedsel, vermindering van voedselverspilling en sociaal ondernemen, bereiden we elke dag verse en gezonde maaltijden.
Wij creëren een fijne en vertrouwde Juni sfeer waar onze vaste klanten dagelijks terugkomen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers met en zonder arbeidsbeperking een dynamische en veelzijdige werkomgeving waar zij zich verder kunnen ontwikkelen.
Sinds 2020 is Juni Lekkernijen onderdeel van Social Capital, waar naast Juni Lekkernijen ook Lekker Brood, Happy Tosti, Prael Amsterdam, Milieuwerk, RSC en Amare Horeca onderdeel van uitmaken. Door de krachten te bundelen vormen we een Haags horeca collectief met een breed gedragen duurzame sociale visie en missie.
Juni heeft een kantine in de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), een stadskantine in theatergebouw Amare en een restaurant in het Museon-Omniversum.
Lekker Brood
Lekker Brood is een bakkerij gevestigd in Den Haag. Het
is een sociale, ambachtelijke, duurzame en biologische bakkerij. Oftewel, de bakkers werken volgens een authentiek ambacht proces waardoor de producten meer tijd en aandacht krijgen. Hierdoor ontstaat er een eindproduct van hoge kwaliteit met veel smaak.
Op duurzaamheid probeert Lekker Brood het hoogst haalbare te halen. In alle keuzes is duurzaamheid een leidende factor. De productie draait volledig elektrisch, er wordt in elektrische auto’s gereden en er wordt gekozen voor grondstoffen met een duurzame herkomst. Alle
grondstoffen en eindproducten zijn SKAL gecertificeerd (biologisch keurmerk).
Lekker Brood is een sociale onderneming. Het grootste deel van onze medewerkers heeft een arbeidsbeperking. Lekker Brood is hiermee een voorbeeld voor andere Bakkerijen in het sociaal ondernemen. Het kan!
Lekker Brood richt zich op zowel business-to-business als business-to-consumer. De kanalen van business-to-consumer bestaan voornamelijk uit verkooppunten en de webshop. Binnen het B2B netwerk zijn er al verschillende partners, zoals: Tweede Kamer, Hutten, Voco Hotel, Capriole en de Hogeschool van Rotterdam.
Nelis ze Wijk
Nelis ze Wijk is een sociaal facilitair bedrijf sinds 1918. Nelis ze Wijk verricht glasbewassing, schoonmaak en handyman diensten, maar kan ook een vaste conciërge of huismeester inzetten. Zo ontzorgen we onze partners met facilitaire diensten op maat.
Als Haags dienstenbedrijf zijn we vernoemd naar de opera zingende glazenwasser, Ome Nelis. In de vorige eeuw nam hij jongeren uit de Schilderswijk mee naar zijn wijken om ze het vak van glazenwasser te leren en vooral ook de nodige werknemersvaardigheden. Hij deed dat door een schop onder je hol, maar ook een arm om je schouder. Tegenwoordig wordt het bedrijf bestiert door zijn kleinzoon en inmiddels vierde generatie, Ian Smeyers.
We bieden nieuwe talenten toekomstperspectief door ze op te leiden en een baan aan te bieden waar ze trots op kunnen zijn.